donderdag 3 december 2009

Tilted Twister

Het gaat steeds verder.

Lego Technic is voor sukkels. Lego Mindstorms NXT, dat is het spul dat je moet hebben. Met robotica-apparatuur: sensoren die onder andere gevoelig zijn voor licht en temperatuur en een klein, zelf programmeerbaar computertje.

Daar komt dit van. Allemaal wel leuk en aardig, zo'n Rubiks Kubus, maar je kunt je tijd eigenlijk natuurlijk veel beter besteden aan het lezen van boeken of het luisteren naar, dan wel maken van muziek. Daarom is een machine die dit probleem voor je oplost wel zo handig, zodat je er geen omkijken meer naar hebt en je zaken netjes voor je geregeld worden.

Het heet de Tilted Twister. Eerst wordt de kubus segment voor segment gescand (wel even wat stickers vervangen: wit en geel lijken veel op elkaar, net als rood en oranje), daarna worden met behulp van de mechanische arm en de draaitafel de vlakken van de kubus uniform van kleur gemaakt. En dat alles binnen gemiddeld 6 minuten.

Ziehier.

"Is dit kunst?" Weet ik niet. De vraag: "Als het geen kunst is, wat is het dan wel?" kan ik alleen ook niet beantwoorden.