woensdag 2 september 2009

Florentijn Hofman

Florentijn Hofman kwam een tijd terug al in het nieuws met een reusachtige rubber badeend die in het ideale geval over de wereldzeeën zou dobberen en mondiale spanningen weg kan nemen. Nu weet ik dat hij nog meer mooie projecten heeft. Hier drie ervan:

Signpost 5: Drie grote houten concertvleugels aangespoeld aan het strand van Schiermonnikoog (merk: Hofman & Sons), als knipoog naar aangespoelde potvissen en wrakhout. Voor de een zijn de vleugels niets dan een verzameling hout, voor de ander zijn het objecten van grote waarde.

Musk Rat: Bij Nieuwekerk aan de IJssel lag een uit ijzerdraad, stro en hout opgebouwde muskusrat met afmetingen van 32 x 8 x 12 meter. De grootte dient om de omvang van het probleem dat het dier voor de dijken vormt aan te geven.

Courier Cars: Twee normale busjes werden van de logo's van TNT en DHL voorzien en illustreren de kracht van een logo: ineens neemt niemand het Hofman meer kwalijk dat hij parkeert op plekken waar het niet mag en heeft hij talloze collega's.

Dat zijn werken bedoeld zijn om op te vallen lijkt duidelijk. Hier zijn website.