woensdag 17 juni 2009

Wolf Tracks

Altijd nogal flauw om mee te liften op het succes van de groten, maar nieuwsgierig maakte het me wel. De Franse componist Jean-Pascal Beintus schreef een vervolg op Sergej Prokofievs muzikale sprookje Peter en de Wolf.

De compositie heet Wolf Tracks en het verhaal dat het beschrijft speelt zich af in de tijd dat Peter zelf grootvader is geworden en een kleinzoon heeft gekregen, eveneens Peter genaamd. Ook hij vangt tegen de woorden van zijn grootvader in een wolf, maar hij krijgt medelijden en laat het dier weer gaan. Het geheel kreeg een duidelijke moraal: geniet van de dieren en het bos, maar laat ze met rust.

De registratie op CD werd een bijzondere: naast dat Sophia Loren de vertelster werd van Peter en de Wolf, spraken ex-presidenten Michail Gorbatsjov en Bill Clinton teksten in - Gorbatsjov sprak een inleiding en epiloog en Clinton vertelde het verhaal van Wolf Tracks. De opbrengst ging naar meerdere goede doelen en het project loopt nog steeds: Antonio Banderas leende al zijn stem voor de Spaanse versie.

Hier twee flarden uit het muzikale vervolg. Uiteraard niets vergeleken met deel 1, maar voor wat het is: toch best aardige muziek.