woensdag 24 juni 2009

Foreldorado

Pretparken zijn vaak eigenlijk maar putten waar je geld in verdwijnt en worden tegen hun doelstelling in door toch erg veel mensen niet leuk gevonden. De mislukte onder hen vormen een treurigheid en bron van vermaak apart. Maar de echt obscure zijn op een bepaalde manier bijzonder. Meer dan vijftien jaar terug ontdekten we Foreldorado bij Gulpen in Limburg. Een kruising tussen een pretpark en een forellenkwekerij.

De toegang was gratis. Bij binnenkomst stond een bak forellen. Links was een zelf te bedienen bootjestakelglijbaan. Rechts een vijver met botsbootjes. Dan was er nog een klein raceparcours waar je met elektrische brommertjes op kon rijden en een heel klein reptielenhuisje. Dat was het. Voor de bootjesattracties moest je 1 gulden betalen. Voor op (4 uitgezette) forellen te vissen in de vijver fl. 18,00.

De slogan was: 'Foreldorado - je moet er geweest zijn!'. Misschien moet ik er nog eens naar terug. Nu is het er nog, al kun je er niet meer in. Het werd lang gebruikt als startpunt voor de wielerroute Foreldorado - Golff, maar het is in verval geraakt en het ging failliet. Er worden nu vakantiehuisjes bovenop geplaatst.